Video mapping la LollyBoom 2017, ediția București

Deși termenul de mapare a proiecției este relativ nou, tehnica datează de la sfârșitul anilor 1960, unde era denumită cartografiere video.

Unul dintre primele publicații de afișare a proiecțiilor pe obiecte 3D a fost lansat în 1969, când Disneyland și-a deschis drumul cu Haunted Mansion. Călătoria folosea capete falsificate ca obiecte care aveau un film de 16 mm proiectat pe ele pentru a le face să apară animate.

Următoarea înregistrare a cartografierii de proiecții este din 1980, când artistul de instalare Michael Naimark a filmat persoane care interacționează cu obiecte din camera de zi și apoi le proiectase în cameră, creând iluzii ca și cum oamenii care interacționează cu obiectele erau într-adevăr acolo.

Prima dată când conceptul de cartografie de proiecție a fost investigat la nivel academic, a fost la Universitatea Carolina de Nord din Chapel Hill la sfârșitul anilor 1990, unde savanții au lucrat la un proiect numit Office of the Future pentru a conecta birouri din diferite locații prin proiectarea oamenilor spațiul de birou ca și cum ar fi fost într-adevăr acolo.

Până în 2001, mai mulți artiști au început să utilizeze cartografierea proiectivă în opera de artă, iar grupuri precum Microsoft au început să experimenteze cu aceasta ca mijloc de avansare tehnologică.

Haideți în perioada 20 – 22 octombrie 2017, în parcul Izvor pentru a vă bucura de video mapping. Intrarea este gratuită.

via GIPHY